Hořčík: Důležitý prvek pro zdraví maminky i miminka

Hořčík: Důležitý prvek pro zdraví maminky i miminka

Hořčík je minerál, který hraje klíčovou roli v mnoha důležitých funkcích organismu. Je nezbytný pro zdraví kostí a zubů, nervového systému, svalů a srdce. Mnoho maminek se ale potýká s nedostatkem hořčíku, a to zejména v těhotenství a během kojení, které tělo vyčerpává.

Proč je hořčík důležitý pro maminky a miminka?

  • Podporuje zdravý vývoj plodu: Hořčík je nezbytný pro správný vývoj nervového systému, mozku a svalů plodu.
  • Snižuje riziko preeklampsie: Nedostatek hořčíku je spojován s vyšším rizikem preeklampsie, což je vážná komplikace v těhotenství.
  • Ulevuje od křečí a bolestí: Hořčík pomáhá uvolňovat svaly a zmírňovat křeče, které se v těhotenství často vyskytují.
  • Zlepšuje kvalitu spánku: Hořčík podporuje produkci melatoninu, hormonu spánku, a pomáhá tak bojovat proti nespavosti.
  • Snižuje stres a úzkost: Hořčík má relaxační účinky a pomáhá snižovat stres a úzkost, které jsou u maminek běžné.
  • Podporuje tvorbu mateřského mléka: Hořčík hraje důležitou roli také při produkci mateřského mléka.

Formy hořčíku:

Existuje mnoho různých forem hořčíku, ale ne všechny jsou stejně dobře vstřebatelné a mají stejné účinky.

NATIOS Magnesium Bisglycinate je šetrná forma hořčíku, která je vázána na aminokyselinu glycin. Díky tomu se hořčík snadněji vstřebává a je šetrný k žaludku. Forma Bisglycinate je vhodná proti nočním křečím, které jsou v těhotenství časté a také při tvrdnutí těhotenského bříška. Bisgylcinate zároveň pomáhá regeneraci svalů a nervového systému, takže se ráno budíte vyspalá a odpočatá. 

NATIOS Magnesium Malate je forma hořčíku, kterou je vhodné brát v ranních či dopoledních hodinách. Je to takový ranní nakopávač hlavně pro ty, co jsou závislí na kofeinu. Tato forma magnezia velmi dobře pomůže s rozložením energie během dne a už se vám nebude stávat, že byste potřebovala odpolední šlofíček

Výhody hořčíku bisglycinátu

  1. Vysoká biologická dostupnost: Chelátová forma hořčíku bisglycinátu se velmi dobře vstřebává v trávicím traktu, což znamená, že tělo ho dokáže efektivně využít.
  2. Šetrnost k trávicímu systému: Na rozdíl od jiných forem hořčíku (např. oxid hořečnatý), které mohou způsobovat zažívací potíže, je bisglycinát šetrný k žaludku a střevům.
  3. Podpora spánku: Hořčík bisglycinát, díky své vazbě na glycin, může pomoci zlepšit kvalitu spánku. Glycin má uklidňující účinky a může přispět k lepšímu odpočinku, což je pro maminky neocenitelné.
  4. Redukce stresu a úzkosti: Kombinace hořčíku a glycinu může pomoci snížit úzkost a stres, což je pro maminky, které čelí mnoha výzvám, velmi prospěšné.

Hořčík malát je sloučenina hořčíku a kyseliny jablečné. Tato forma hořčíku je dobře vstřebatelná a poskytuje jak přínosy hořčíku, tak kyseliny jablečné, která je klíčovým metabolitem v Krebsově cyklu, což je proces, který tělo používá k výrobě energie.

Výhody hořčíku malátu

  1. Zvýšení energetické úrovně: Kyselina jablečná je klíčová pro produkci energie v těle. Hořčík malát může pomoci zvýšit energetickou úroveň a bojovat proti únavě.
  2. Lepší vstřebatelnost: Hořčík malát je vysoce biologicky dostupný, což znamená, že ho tělo snadno vstřebává a využívá.
  3. Úleva od svalových bolestí a křečí: Díky kombinaci hořčíku a kyseliny jablečné může pomoci zmírnit svalové bolesti a křeče, které jsou běžné během těhotenství.
  4. Podpora duševního zdraví: Hořčík hraje roli v regulaci nálady a může pomoci snížit úzkost a stres, což je pro maminky důležité.
  5. Podpora trávení: Na rozdíl od některých jiných forem hořčíku je hořčík malát šetrný k trávicímu systému a méně pravděpodobně způsobí zažívací potíže.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz